Web Analytics Made Easy - Statcounter

دقیقا مانند یک آفتاب پرست که در پاسخ به محیط خود، رنگ پوستش را تغییر می‌دهد، مهندسان راهی پیدا کردند تا ساختار سطح فلزات را در پاسخ به گرما تغییر دهند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مهندسان دانشگاه ایالتی آیووا گزارش دادند که ذرات آلیاژ‌های فلزی مایع با گرما باعث می‌شوند که سطح آن‌ها با کره‌های کوچک یا نانوسیم‌ها ناهموار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارتین توو، استادیار علوم و مهندسی مواد گفت: گرما را کنترل کنید تا بتوانید الگو‌ها را کنترل کنید.   توو و گروه تحقیقاتیش معتقدند: این فناوری می‌تواند الهام بخش طراحی سیستم‌های آلیاژی هوشمند باشند که الگو‌های سطح و ترکیبات آن‌ها با دما (یا محرک‌های مشابه) برای کاربر‌های مختلف از سنجش تا آنالیز را تکمیل می‌کنند.
تحقیق با آلیاژی از گالیم، ایندیم و قلع سنتز شده در ذرات پوشیده شده با لایه صاف اکسید که بصورت شیمیایی تثبیت شده بود، آغاز شد. هنگامی که ذرات گرم می‌شوند، سطح آن غلیظ و سفت شده و شروع به رفتار جامد مانند می‌کند. سرانجام سطح می‌شکند و به این ترتیب فلز مایع درون آن به سطح می‌رسد. ابتدا واکنش پذیرترین آنها، یعنی گالیم می‌شکند. گرمای بیشتر ایندیم را به سطح می‌آورد و در بالاترین دما، حدود ۱۶۰۰ درجه فارنهایت قلع بیرون می‌ریزد.
محققان می‌گویند: این حرکت از لایه‌های زیر به سطح، به ذرات فلز مایع اجازه می‌دهد تا مرتبا ترکیب خود را تحت تاثیر محرک‌های گرمایی دگرگون کند.
توو گفت: این ذرات به سطح خاصی از گرما پاسخ می‌دهند و عنصر خاصی را براساس دما آزاد می‌کنند، همانطور که آفتاب پرست به رنگ محیط خود پاسخ می‌دهد. به همین دلیل به آن‌ها فلزات آفتاب‌پرست می‌گوییم؛ اما آن‌ها در برابر گرما پاسخ می‌دهند نه به رنگ.
یکی دیگر از اعضای این تیم تحقیقاتی گفت: ذرات فلزی به یک محیط بسیار کنترل شده پاسخ می‌دهند - زمان، دما و سطح اکسیژن توسط محققان به دقت کنترل می‌شود. این به محققان اجازه می‌دهد تا بافت دقیق ذرات سطح را پیش‌بینی و با توجه به آن برنامه‌ریزی کنند.   این محقق بیان کرد: این فناوری می‌تواند برای تنظیم عملکرد فلز به عنوان کاتالیزور یا توانایی جذب ترکیبات مورد استفاده قرار گیرد. همچنین محققان می‌گویند که این فناوری با دیگر آلیاژ‌های فلزی نیز موثر خواهد بود.   توو ادامه داد: این رفتار کلی فلزات است. سایر فلزات در شرایط مشابه نیز همین رفتار را انجام می‌دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آفتاب پرست دستاورد جدید محققان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- موج گرما در هند فعالیت‌های مختلف را در بخش بزرگی از کلکته، پایتخت ایالت بنگال غربی تضعیف کرده است، اما یک دامپزشک از افزایش تقاضای بی‌سابقه برای خدمات وی در این دوره خوشحال است.

به گزارش فرارو، کلینیک دامپزشکی او مملو از صاحبان حیوانات خانگی است که نگران خونریزی از بینی حیوانات، بثورات پوستی شدید یا سایر علائم ناشی از گرمای سوزانی هستند که بیش از یک هفته است که بخش زیادی از جنوب آسیا را فرا گرفته است.

این دامپزشک ۵۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد زیادی از حیوانات به مدت سه یا چهار روز در بیمارستان بستری هستند و زمان زیادی طول می‌کشد تا آن‌ها به وضعیت طبیعی خود بازگردند.

وی افزود: روزانه موارد زیادی از گرمازدگی حیوانات دریافت می‌کنیم که بی سابقه است. وی افزود: گرما باعث افزایش بیماری‌های مرتبط با کم آبی در حیوانات خانگی می‌شود.

حتی گربه‌ها و سگ‌هایی که به اندازه کافی خوش شانس هستند که صاحب دارند، مستعد ابتلا به گرمازدگی و بیماری هستند.

موج گرما از روز‌ها قبل کلکته را فراگرفته است، زیرا دمای هوا اخیراً به ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده است، در روزی که به گفته اداره هواشناسی این شهر به عنوان گرمترین روز برای این دوره از سال از سال ۱۹۵۴ طبقه بندی شده است.

خیابان‌های معمولاً شلوغ پایتخت سابق دوران استعمار در بعدازظهر تقریباً خالی از سکنه می‌شوند و ۱۵ میلیون ساکن آن سعی می‌کنند تا حد امکان از نور خورشید دور بمانند.

یک معلم می‌گوید که قبلاً گربه‌هایش را این‌قدر عبوس و گوشه‌گیر ندیده بود. او با ناراحتی می‌گوید: آن‌ها از خوردن غذا خودداری می‌کنند و در گوشه‌های تاریک و سرد اتاق پنهان می‌شوند و هرگز بیرون نمی‌آیند.

بر اساس برآورد‌های مقامات شهرداری ۷۰۰۰۰ سگ ولگرد در شهر وجود دارد که در خیابان‌های شهر زندگی می‌کنند و تنها توسط ساکنان محله تغذیه و مراقبت می‌شوند.

بسیاری از این حیوانات در زیر اتومبیل‌های پارک شده پناه می‌گیرند، در حالی که برخی از آن‌ها خوش شانس هستند که عابران با روی آن‌ها آب می‌پاشند تا خنک شوند.

یک موسسه خیریه محلی حیوانات ولگرد گفته که گرمای بیش از حد هوا باعث شده تا حیوانات خیابانی به سختی روی پا‌های خود بایستند، زیرا خیابان‌ها بسیار گرم است.

به گفته این موسسه، تعداد زیادی سگ و گربه برای درمان به کلینیک‌های دامپزشکی منتقل شدند، اما تعداد زیادی از آن‌ها جان باختند.

این موج گرمای استثنایی در حال حاضر جنوب و جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار داده است.

یک پناهگاه حیوانات در نزدیکی بانکوک، پایتخت تایلند، جایی که دمای هوا از ۴۰ درجه سانتیگراد نیز فراتر رفته است، می‌گوید که حیوانات خانگی اکنون غذای کمتری می‌خورند و در حرکت کردن مشکل دارند.

ماه‌های منتهی به باران‌های موسمی یا فصل بارانی در منطقه معمولاً گرم است، اما امسال دمای هوا در این کشور‌ها بسیار بالاتر از میانگین است. کارشناسان می‌گویند تغییرات آب و هوایی باعث می‌شود امواج گرما بیشتر، شدیدتر و طولانی‌تر شوند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، آسیا بیشترین آسیب را در سال ۲۰۲۳ تحت تأثیر رویداد‌های شدید آب و هوایی دیده است، زیرا سیل و طوفان باعث خسارات جانی و اقتصادی زیادی در این قاره شد.

به گفته سازمان جهانی هواشناسی، آسیا همچنین شاهد افزایش سریع‌تر دما از میانگین جهانی است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • هوای کلانشهر اصفهان پاک است
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • (ویدئو) حمام رایگان در خیابان برای مقابله با گرما
  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • هوای اصفهان سالم است
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟